Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Felnőtteknek

Akik már gyermekkorukban megismerkedtek a zongorával, felnőttként is szívesen leülnek játszani, közülük jó néhányan tanári segítséget is szívesen igénybe vesznek. Sokan családalapítás után választják ezt a hobby-t, és ekkor tanulnak bele a zongorajátékba. A zongorázás minden korosztály számára kitűnő kikapcsolódás lehet, sosem késő elkezdeni.
Felnőttként nyilván más a cél, mint gyermekkorban, talán a zenei ízlés is változik. Legyen akár a klasszikus zene, a jazz vagy a pop a kedvenc műfaj, iskolánkban mind teret kaphat, klasszikus alapokra építve. Kezdőknek mindenképp a rendszeres óralátogatás javasolt, legalább heti 1*40 percet, esetleg 2*40 percet tartalmazó csomag formájában, középhaladók és haladók haladók az 1*55 perces csomagot is választhatják. Haladó vagy magasabb szinten igénybe vehető az alkalmi óralátogatás is, ahol az önálló otthoni munkába szervesen beépíthetők az órákon megbeszélt javaslatok, módszerek. A tananyag tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Akinek már gyermekkorában megmutatkozott a tehetsége, és ezt kibontakoztatni felnőttként sem sajnálja az időt, szorgalmas munka mellett vállaljuk a profi szintre emelését.

Iskolánk növendékei mentesülnek a kötelező vizsgák alól, igény esetén viszont nemzetközileg elismert vizsgákra jelentkezhetnek és készülhetnek fel. A tananyag igény szerint fedheti az államilag finanszírozott alapfokú művészetoktatási intézmények, valamint a zemenűvészeti szakgimnáziumok követelményeit, illetve egyedi preferenciák esetén ettől eltérhet, vizsgára jelentkezés esetén az adott vizsga követelményrendszere szerint. Növendékeink félévente egy-egy alkalommal, hangulatos koncerteken mutatják be tudásukat. Egy-egy nyilvános, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad, a szereplőket oklevéllel is jutalmazzuk. Kérjük, tekintse meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is. Jelentkezzen alkalmi óralátogatásra vagy rendszeres óralátogatás igénye esetén egy díjmentes meghallgatásra alább, a megfelelő űrlapot kitöltve.

Zongoraoktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István Zongoraoktatás felnőtteknek - Tóth Áron Zongoraoktatás felnőtteknek - Bibók Beáta Zongoraoktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István

Módszerek és tananyag

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai
  Kezdőknek ajnlott
Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 3 Bartók Béla: Mikrokozmosz 4  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Az oktatás rendje

Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök 8-19, Péntek 8-16
A meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Alkalmi zongoraórák árai 2018/19
Haladó vagy magasabb szintű növendékek számára ajánlott, akik önálló otthoni munkájukhoz alkalmankét tanári segítséget kérnek. A szakmai tartalom hozzávetőleges, a szükséges időtartam a konkrét műsor függvénye.

Időtartam Szakmai tartalom Ár
55 perc 3-4 közepes vagy 2-3 nagyobb zenemű 12.000 Ft
85 perc 3-4 nagyobb zenemű 16.000 Ft
115 perc 4-5 nagyobb zenemű 20.000 Ft
Szereplés növendékhangversenyen,
2 felkészítő közös órával és 1 tiszteletjeggyel
10.000 Ft

Jelentkezem alkalmi óralátogatásra

Rendszeres óralátogatás árai 2018/19, részarányos csomagok
"Koncert" csomagok legalább 15 tanítási hétre és legalább egy szereplést tartalmazva igényelhetők. A beiratkozási díj tartalmazza az oktatással kapcsolatos összes adminisztrációt és a szereplés(ek) díját. Az oktatási díj az igényelt időtartam (hetekben mérve) 80%-ának megfelelő óramennyiség és az óradíj szorzata + az iskolai időszak alatt a 80%-ot esetlegesen meghaladó óralátogatás, illetve az esetleges nyári óralátogatás és az óradíj szorzata. A beiratkozási díj egy összegben, legkésőbb az első óralátogatáskor fizetendő, az oktatási díj a szerződés időtartama alapján megállapított részletekben fizetendő.
"ABRSM" csomagok csak a vizsgaidőszakot is magába foglaló időszakra igényelhetők. A beiratkozási díj tartalmazza az oktatással és a vizsgára jeletkezéssel kapcsolatos összes adminisztrációt, a kibővített kottatár használatát és a szereplés(ek) díját. A vizsgák díja külön fizetendő, a vizsgaanyagot tartalmazó eredeti kották megrendelhetők vagy külön megvásárolhatók. Az oktatási díj az igényelt időtartam (hetekben mérve) 80%-ának megfelelő óramennyiség és az óradíj szorzata + az iskolai időszak alatt a 80%-ot esetlegesen meghaladó óralátogatás, illetve az esetleges nyári óralátogatás és az óradíj szorzata. A beiratkozási díj egy összegben, legkésőbb az első óralátogatáskor fizetendő, az oktatási díj a szerződés időtartama alapján megállapított részletekben fizetendő.
Az iskolai időszak a 2018. szeptember 3. és a 2019. június 14. közötti időszakot, a nyári időszak a 2019. június 17. és a 2019. augusztus 30. közötti időszakot jelenti. 2019. március 1-jét követően egyedi ajánlatok.

Csomag Órák
gyakorisága
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Beiratkozási díj
/ 1 koncert
Beiratkozási díj
/ 2 koncert
Óradíj
Koncert 140 hetente 1 alkalom 40 perc minden felnőtt 7.000 Ft 14.000 Ft 6.500 Ft
Koncert 155 hetente 1 alkalom 55 perc haladó felnőttek 7.000 Ft 14.000 Ft 8.000 Ft
Koncert 240 hetente 2 alkalom 40 perc minden felnőtt 7.000 Ft 14.000 Ft 6.000 Ft
ABRSM 155 hetente 1 alkalom 55 perc minden Grade-hez 11.000 Ft 18.000 Ft 8.000 Ft
ABRSM 240 hetente 2 alkalom 40 perc minden Grade-hez 11.000 Ft 18.000 Ft 6.000 Ft

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Próba csomagok árai 2018/19
Saját hangszerrel nem rendelkező, kezdő növendékek számára ajánlott. A csomagok fix óramennyiséget tartalmaznak, igénybe vételük határideje 10 tanítási hét, nyári időszakot is magába foglaló időszak esetén egyedi megálapodás.

Csomag Órák
mennyisége
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Oktatási
díj
Leírás
Próba 140 8 40 perc minden felnőtt 56.000 Ft Részletek

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Növendékeink írták

Zongora oktatás felnőtteknek - Király Kitti"2017. június 11-én a Zeneakadémia Nagytermében elbűvölve hallgattam Maurice Ravel: Lúdanyó meséi című szvitjét, Shai Wosner és Balog József zongoraművészek négykezes előadásában. Álmomban nem gondoltam volna akkor, hogy egy évvel később ezt a művet fogom gyakorolni Balázzsal, a világhírű Steinway and Sons által tervezett zongoráján, mint ahogy azt sem, hogy négy éves hegedűs és kórusénekesi múlttal a hátam mögött, mindeössze egy év zongoratanulással Bartók és Chopin műveket fogok játszani Balázs növendékeként.
Akit gyermekkorában megérint a zene varázsa, az felnőtt fejjel sem mond le a muzsikálás öröméről, a dallamok hallgatása és megszólaltatása iránti vágy végigkíséri egész életén át. Én azon szerencsések közé tartozom, akik nemcsak hallgatói, hanem művelői is lehetnek a klasszikus zenének. Balázsnak hálával tartozom azért, hogy lehetőséget biztosít felnőtt növendékek számára, hogy visszatérjenek a zene útjára, szakértelmével, türelmével és kedvességével pedig nap mint nap erőt ad a folytatáshoz. Balázs kiváló ember és pedíagógus, minden zongorázni vágyónak - kezdőnek és újrakezdőnek - meleg szívvel ajánlom."

Király Kitti

Zongora oktatás felnőtteknek - Bátori Szabolcs István"Köztudott, a testet karban kell tartani, de azt már kevesen tudják, hogy a szellemet is edzeni kell. Az ép test nem a cél, hanem az eszköz ahhoz, hogy tartalmas életet éljünk. Ha csupán a testünket építjük, elbutulunk. Az öregedésnek nem velejárója a szellemi leépülés. Az egészséges életmódhoz nem csak a visszafogott étkezés, a rendszeres testmozgás, hanem a mindennapos agytorna is hozzátartozik.
Balázs szellemi fitnesze a zenetanítás, zongoraoktatás segítségével edzésben tart, tovább fejleszti képességeim, tanulásra, koncentrálásra késztet. Segítségével jutok a kreatív intelligencia mennyei világába."

Bátori Szabolcs István

Zongora oktatás felnőtteknek - dr. Pintér Gábor"Minthogy körülményeim lehetővé tették, hogy elkezdjek zongorát tanulni, elkezdtem magam a tanulást, gondolván abból baj nem lehet. Egy évi önálló tanulás után azonban további igény merült fel arra, hogy jó lenne valóban zenét tanulni, de ez már csak tanár segítségével lehetséges. Úgy döntöttem, megpróbálom.
Jól döntöttem, és szerencsém is volt. Megtaláltam Juhász Balázs zenetanárt és zeneiskoláját. Most, jó néhány tanóra után azt kell mondanom, hogy jó helyen vagyok, nagyon jól vagyok. Semmi félelem, semmi nem teljesült elvárás. Ebben a zeneiskolában Zenét tanítanak! Pontosan úgy, ahogy én eleve szerettem volna. Minden órán érzem, hogy újabb és újabb ajtó nyílik meg előttem, ami közelebb visz a Zenéhez, és ez nagy élmény!"

dr. Pintér Gábor