Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Hírek

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Zuglói Filharmónia minden tanévben nagy sikerrel rendezi meg a "Tiéd a Steinway" hangversenyt, ahol az ország számos zeneiskolájának legjobb növendékei mutatkozhatnak be. Néhány tehetséges növendék számára ez egyet jelent a szakgimnáziumi felvételivel is. Az iskola Nagytermében egy Steinway & Sons D-274 zongora várja a szereplőket.

Zenetörténetünk két nagy alakjára is emlékeztünk a Hangrózsa Zongoraiskola 6. növendékhangversenyén, melyet 2016. december 3-án, 11 órakor tartottunk a Bartók Emlékházban. Az iskola ezzel a koncerttel ünnepelte meg nevének második születésnapját. Az eseményt a Zeneakadémia egyik művésztanára, Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész és Steinway Artist játéka koronázta meg.

Bartók Béla születésének 135. évfordulóján Bartók-évet hirdetett ki 2016 januárjában Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A 2016/17-es évadra tervezett programok egy részének a Bartók Béla Emlékház ad otthont. Az Emlékház igazgatója - Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész - kezdeményezésére valósult meg a programsorozat részeként az a nemzetközi zongora mesterkurzus, mely Bartók szóló zongoraműveit és néhány zenekari mű zongorára átírt változatát dolgozta fel.

Ahogy a virágszirmoknak - bár önmagukban is szépek - együtt, egy virágkelyhet alkotva mutatkozik meg értékük, úgy állnak össze az egyes zenei produkciók is koncertté. Ezzel a hasonlattal vette kezdetét a Hangrózsa Zongoraiskola 5. növendékhangversenye 2016. június 4-én, 11 órakor a Bartók Béla Emlékházban. Az eseményt Balázs János Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész játéka koronázta meg.

2014. november 28-án mutatkozott be először a Hangrózsa Zongoraiskola ezen a néven. A plakát felavatását is magában foglaló, ünnepélyes növendékhanhgversenynek az Opera Zongoraterem Steinway & Sons bemutatóterme adott otthont. A színvonalas oktatás azóta e jól hangzó márkanév alatt folyik. Az elmúlt egy évben 26 növendék sok szép zeneművet tanult meg, melyekből a legszebb produkciók színpadra is kerültek.

Komplex kulturális élménnyel gazdagodhatott, aki 2015. május 30-án ellátogatott a Bartók Béla Emlékázba. Az emlékmúzeum hangversenytermében ezen a napon 11 órakor került megrendezésre a Hangrózsa Zongoraiskola első nyilvános növendékhangversenye. A közönség egy múzeumi belépő áráért most a berendezett emlékszobák megtekintésén túl a Hangrózsa Zongoraiskola gyermek és felnőtt növendékei által bemutatott zenei produkciókat is meghallgathatta.

 

Oldalak