Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Gyerekeknek

Kedves Szülők! Ajándékozzanak gyermekük, gyermekeik számára olyan délutáni elfoglaltságot, ami személyiségük, egész lényük fejlődésére kihat. Az iskolai énekórák mellett a zenei nevelés szerves része lehet a hangszertanulás is. A zongorajáték örömet okoz, segít összehangolni különböző mozdulatokat, fejleszti a memóriát, segíti a tanulást, kreatív feladatok által formálja a gondolkodást.

Zongoraoktatás gyermekeknek - állítható magasságú zongorapad
Zongoraoktatás gyermekeknek - sámli
Zongoraoktatás gyermekeknek - pedáladapter
Zongoraoktatás gyermekeknek - négykezes zongorapad

Már hatévesen elkezdhető a hangszertanulás, de később is bármikor hozzá lehet fogni. Fontos a hangszer melletti testtartás, így a támaszték egyenletesen oszlik el a fenék és a lábak felé, a karok pedig szabadon mozoghatnak. Az állítható magasságú zongorapad segítségével, és a billentyűzettől való távolság helyes meghatározásával bármilyen testmagassággal vízszintbe hozhatjuk a karokat. Akinek a zongora mellett nem ér le a lába, használjon egy kis sámlit, a pedálok kezeléséhez pedig pedáladaptert. Testvérek, osztálytársak, barátok, akik szeretnek együtt zongorázni, kényelmesen elférnek a mindkét oldalon külön állítható, dupla zongorapadon, így könnyen megtanulhatnak, és élvezetesen előadhatnak négykezes zongoraműveket is.

Egyszerű gyerekdalokkal, és könnyű, kétkezes darabokkal bárki megbirkózhat, a tehetségesebb növendékek pedig a komolyabb művekig is eljuthatnak. Bármekkora is a tudásszint, életre szóló élményt jelent, ha egymás előtt, koncerten játszanak. Kezdők számára kiesebbeknek heti 2*25, nagyobbaknak heti 1*40 percet tartalmazó csomag ajánlott, a gyorsabb haladás érdekében esetleg heti 2*40 perc, középhaladók és haladók számára az 1*40 vagy 2*40 perces, esetleg az 1*55 perces csomagok. Aki már olyan szintre jutott, hogy önállóan dolgozik a darabokkal, lehetősége nyílik alkalmi órák látogatására is, hogy részletesen átnézzünk egy-egy darabot, és segítséget nyújtsunk az otthoni munkához. A tananyag tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Vállaljuk a tehetséges növendékek felkészítését zenei szakközépiskolai vagy akár főiskolai, egyetemi felvételire is.

Iskolánk növendékei mentesülnek a kötelező vizsgák alól, igény esetén viszont nemzetközileg elismert vizsgákra jelentkezhetnek és készülhetnek fel. A tananyag igény szerint fedheti az államilag finanszírozott alapfokú művészetoktatási intézmények, valamint a zemenűvészeti szakgimnáziumok követelményeit, illetve egyedi preferenciák esetén ettől eltérhet, vizsgára jelentkezés esetén az adott vizsga követelményrendszere szerint. Növendékeink félévente egy-egy alkalommal, hangulatos koncerteken mutatják be tudásukat. Egy-egy nyilvános, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad, a szereplőket oklevéllel is jutalmazzuk. Kérjük, tekintse meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is. Jelentkezzen alkalmi óralátogatásra vagy rendszeres óralátogatás igénye esetén egy díjmentes meghallgatásra alább, a megfelelő űrlapot kitöltve.

Zongoraoktatás gyermekeknek - Takács Bálint Zongoraoktatás gyermekeknek - Ran Jeffrey és Ma William Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára

Módszerek és tananyag

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai,
  játékos formában

  Kezdőknek ajnlott
Eperhajó  Papp Lajos: Zongora ABC 1 Papp Lajos: Zongora ABC 2  Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 1 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 2 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 3 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 4  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 2 Bartók Béla: Mikrokozmosz 3  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Az oktatás rendje

Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök 8-19, Péntek 8-16
A meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Alkalmi zongoraórák árai 2018/19
Haladó vagy magasabb szintű növendékek számára ajánlott, akik önálló otthoni munkájukhoz alkalmankét tanári segítséget kérnek. A szakmai tartalom hozzávetőleges, a szükséges időtartam a konkrét műsor függvénye.

Időtartam Szakmai tartalom Ár
55 perc 3-4 közepes vagy 2-3 nagyobb zenemű 12.000 Ft
85 perc 3-4 nagyobb zenemű 16.000 Ft
115 perc 4-5 nagyobb zenemű 20.000 Ft
Szereplés növendékhangversenyen,
2 felkészítő közös órával és 1 tiszteletjeggyel
10.000 Ft

Jelentkezem alkalmi óralátogatásra

Rendszeres óralátogatás árai 2018/19, részarányos csomagok
"Koncert" csomagok legalább 15 tanítási hétre és legalább egy szereplést tartalmazva igényelhetők. A beiratkozási díj tartalmazza az oktatással kapcsolatos összes adminisztrációt és a szereplés(ek) díját. Az oktatási díj az igényelt időtartam (hetekben mérve) 80%-ának megfelelő óramennyiség és az óradíj szorzata + az iskolai időszak alatt a 80%-ot esetlegesen meghaladó óralátogatás, illetve az esetleges nyári óralátogatás és az óradíj szorzata. A beiratkozási díj egy összegben, legkésőbb az első óralátogatáskor fizetendő, az oktatási díj a szerződés időtartama alapján megállapított részletekben fizetendő.
"ABRSM" csomagok csak a vizsgaidőszakot is magába foglaló időszakra igényelhetők. A beiratkozási díj tartalmazza az oktatással és a vizsgára jeletkezéssel kapcsolatos összes adminisztrációt, a kibővített kottatár használatát és a szereplés(ek) díját. A vizsgák díja külön fizetendő, a vizsgaanyagot tartalmazó eredeti kották megrendelhetők vagy külön megvásárolhatók. Az oktatási díj az igényelt időtartam (hetekben mérve) 80%-ának megfelelő óramennyiség és az óradíj szorzata + az iskolai időszak alatt a 80%-ot esetlegesen meghaladó óralátogatás, illetve az esetleges nyári óralátogatás és az óradíj szorzata. A beiratkozási díj egy összegben, legkésőbb az első óralátogatáskor fizetendő, az oktatási díj a szerződés időtartama alapján megállapított részletekben fizetendő.
Az iskolai időszak a 2018. szeptember 3. és a 2019. június 14. közötti időszakot, a nyári időszak a 2019. június 17. és a 2019. augusztus 30. közötti időszakot jelenti. 2019. március 1-jét követően egyedi ajánlatok.

Csomag Órák
gyakorisága
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Beiratkozási díj
/ 1 koncert
Beiratkozási díj
/ 2 koncert
Óradíj
Koncert 140 hetente 1 alkalom 40 perc 8-18 éves gyermekek 7.000 Ft 14.000 Ft 6.500 Ft
Koncert 155 hetente 1 alkalom 55 perc 12-18 éves gyermekek 7.000 Ft 14.000 Ft 8.000 Ft
Koncert 225 hetente 2 alkalom 25 perc 5-12 éves gyermekek 7.000 Ft 14.000 Ft 4.500 Ft
Koncert 240 hetente 2 alkalom 40 perc 8-18 éves gyermekek 7.000 Ft 14.000 Ft 6.000 Ft
ABRSM 155 hetente 1 alkalom 55 perc minden Grade-hez 11.000 Ft 18.000 Ft 8.000 Ft
ABRSM 240 hetente 2 alkalom 40 perc minden Grade-hez 11.000 Ft 18.000 Ft 6.000 Ft

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Próba csomagok árai 2018/19
Saját hangszerrel nem rendelkező, kezdő növendékek számára ajánlott. A csomagok fix óramennyiséget tartalmaznak, igénybe vételük határideje 10 tanítási hét, nyári időszakot is magába foglaló időszak esetén egyedi megálapodás.

Csomag Órák
mennyisége
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Oktatási
díj
Leírás
Próba 140 8 40 perc 8-18 éves gyermekek 56.000 Ft Részletek
Próba 225 16 25 perc 5-12 éves gyermekek 80.000 Ft Részletek
Próba 240 16 40 perc 8-18 éves gyermekek 104.000 Ft Részletek

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Növendékeink írták

Zongora oktatás gyermekeknek - Tóth Ábel"Azért szeretem a zenét, mert jó érzés hallgatni és játszani. A zongra a kedvencem, mert nagyon ügyesnek kell lenni, és nagyon szép hangja van. Szeretem a tükör kétkezeseket és a skálákat. Balázs bácsinál jó tanulni, mert jól magyaráz, és egy Steinway / Essex zongorán játszhatok, és azért is, mert szép helyen van. Két éve tanulok nála, és már két koncerten is játszottam. Kedvencem a Bach d-moll toccata és fúga, de azt még nem tudom eljátszani…"

Tóth Ábel

Zongora oktatás gyermekeknek - Tóth Sára"Amikor felmerült bennem, hogy zongorázni szeretnék, egy nagy akadállyal kellett szembenéznem: a zeneiskolában vagy nem volt hely, vagy már túl idősnek tartottak 12 éves korom ellenére. Ezért döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy magántanárt, így találtuk meg Balázs bácsit.
A suliban két barátnőm is elkezdett zongorázni, velem egy időben. Egyik délután játszottunk egymásnak. Ahogy hallgattam őket úgy éreztem, hogy ők már komolyabb darabokat játszanak. Azonban arra is figyelmes lettem, hogy nem tudnak finoman, egyenletesen játszani, mivel nem kaptak nagyon erős alapokat – ellentétben velem!
Balázs bácsinál szeretek tanulni, nagyon jó hangulatúak az órák és a zongora mellett érdekes dolgokat mesél zeneszerzőkről és a művekről is. A zongora mellett zeneelméletet is tanulok, ami nagyon hasznos a zongorajátéknál."

Tóth Sára

Zongora oktatás gyermekeknek - Brayden Chiu"Második éve járok Balázs bácsihoz. Nagyon szeretem a változatos órákat, és amikor a szünetekben humorosan beszélgetünk. Mindig türelmes, segít a nehezebb darabok – legnagyobb álmok – megvalósításában is, külön figyelmet fordít a művészi előadásra. Minden feladathoz pozitívan közelítünk, és bátorít a nagyobb lépésekre. Szeretem az Essex zongorát, amin tanulhatok, örülök, hogy hangszer tekintetében is ad a minőségre."

Brayden Chiu