Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Gyerekeknek

Kedves Szülők! Ajándékozzanak gyermekük, gyermekeik számára olyan délutáni elfoglaltságot, ami személyiségük, egész lényük fejlődésére kihat. Az iskolai énekórák mellett a zenei nevelés szerves része lehet a hangszertanulás is. A zongorajáték örömet okoz, segít összehangolni különböző mozdulatokat, fejleszti a memóriát, segíti a tanulást, kreatív feladatok által formálja a gondolkodást.

Zongoraoktatás gyermekeknek - állítható magasságú zongorapad
Zongoraoktatás gyermekeknek - sámli
Zongoraoktatás gyermekeknek - pedáladapter
Zongoraoktatás gyermekeknek - négykezes zongorapad

Már hatévesen elkezdhető a hangszertanulás, de később is bármikor hozzá lehet fogni. Fontos a hangszer melletti testtartás, így a támaszték egyenletesen oszlik el a fenék és a lábak felé, a karok pedig szabadon mozoghatnak. Az állítható magasságú zongorapad segítségével, és a billentyűzettől való távolság helyes meghatározásával bármilyen testmagassággal vízszintbe hozhatjuk a karokat. Akinek a zongora mellett nem ér le a lába, használjon egy kis sámlit, a pedálok kezeléséhez pedig pedáladaptert. Testvérek, osztálytársak, barátok, akik szeretnek együtt zongorázni, kényelmesen elférnek a mindkét oldalon külön állítható, dupla zongorapadon, így könnyen megtanulhatnak, és élvezetesen előadhatnak négykezes zongoraműveket is.

Egyszerű gyerekdalokkal, és könnyű, kétkezes darabokkal bárki megbirkózhat, a tehetségesebb növendékek pedig a komolyabb művekig is eljuthatnak. Bármekkora is a tudásszint, életre szóló élményt jelent, ha egymás előtt, koncerten játszanak. Kezdők számára kiesebbeknek heti 2*30, nagyobbaknak heti 1*45 percet tartalmazó csomag ajánlott, a gyorsabb haladás érdekében esetleg heti 2*45 perc, haladók számára az 1*60 vagy 1*75 perces csomagok. A tananyag tartalmaz technikai és kottaolvasási készséget, zenei hallást, illetve kreativitást fejlesztő gyakorlatokat is. Vállaljuk a tehetséges növendékek felkészítését zenei szakközépiskolai vagy akár főiskolai, egyetemi felvételire is. Aki már olyan szintre jutott, hogy önállóan dolgozik a darabokkal, lehetősége nyílik alkalmi órák látogatására is, hogy részletesen átnézzünk egy-egy darabot, és segítséget nyújtsunk az otthoni munkához. Az alkalmi óralátogatás részletei a Mesterkurzusok menüpont alatt olvashatók.

Iskolánk növendékei mentesülnek a kötelező vizsgák alól, igény esetén viszont nemzetközileg elismert vizsgákra jelentkezhetnek és készülhetnek fel. A tananyag igény szerint fedheti az államilag finanszírozott alapfokú művészetoktatási intézmények, valamint a zemenűvészeti szakgimnáziumok követelményeit, illetve egyedi preferenciák esetén ettől eltérhet, vizsgára jelentkezés esetén az adott vizsga követelményrendszere szerint. Növendékeink félévente egy-egy alkalommal, hangulatos koncerteken mutatják be tudásukat. Egy-egy nyilvános, Steinway zongorán nyújtott hangverseny életre szóló élményt ad, a szereplőket oklevéllel is jutalmazzuk. Kérjük, tekintse meg a Hangrózsa Zongoraiskola koncertjeiről szóló oldalt is. Jelentkezzen egy díjmentes meghallgatásra alább, az űrlapot kitöltve.

Zongoraoktatás gyermekeknek - Takács Bálint Zongoraoktatás gyermekeknek - Ran Jeffrey és Ma William Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Ábel Zongoraoktatás gyermekeknek - Tóth Sára

Módszerek és tananyag

 • Magyar zongoraiskolák
  A kottaolvasás és a zongoratechnika alapjai,
  játékos formában

  Kezdőknek ajnlott
Eperhajó  Papp Lajos: Zongora ABC 1 Papp Lajos: Zongora ABC 2  Zongoraiskola 1 Zongoraiskola 2  Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 1 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 2 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 3 Lakos Ágnes: A barátságos zongoraiskola 4  Zongoráskönyv 3-4 Zongoráskönyv 5
 • Albumok, kötetek
  Igényesebb darabok válogatása,
  az alapokra építve

  Középhaladóknak ajánlott
Bartók Béla: Mikrokozmosz 2 Bartók Béla: Mikrokozmosz 3  Bartók Béla: Gyermekeknek 1-2 Bartók Béla: Gyermekeknek 3-4  Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J. S. Bach: 18 kis prelúdium  Könnyű szonatinák  Schumann: Jugendalbum  Majkapar: Könnyű zongoradarabok Kaleidoscope
 • Hozott anyag
  Haladóknak ajánlott
J. S. Bach: Kétszólamú invenciók J. S. Bach: Háromszólamú invenciók  Chopin: Mazurkák  Liszt: 12 etűd  Debussy: Deux Arabesques
 • Improvizáció
  Apagyi Mária tananyaga alapján
  Kezdőknek és haladóknak
Apagyi Mária: ZongorÁlom 1. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 2. kötet Apagyi Mária: ZongorÁlom 3. kötet

Az oktatás rendje

Hétfő-Kedd-Szerda-Csütörtök 8-19, Péntek 8-16
A meghallgatások és az órák beosztása a szabad helyek függvényében történik.

Ha kezdő a gyermek és még nincs otthon hangszere: Trial csomagok
A csomagok fix óramennyiséget tartalmaznak, csak egyszer vehetők igénybe, az órák lelátogatásának határideje 10 tanítási hét, nyári időszakot is magába foglaló szerződés esetén egyedi megálapodás. Mind a beiratkozási (adminisztrációs) díj, mind az oktatási díj egy összegben, szerződéskötéskor fizetendő. Az árak a 2018/19-es tanév végéig érvényesek. A 2019/20-as tanév árait 2019. május elején tesszük közzé.

Csomag Órák
mennyisége
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Beiratkozási
díj
Oktatási
díj
Trial 1 16 30 perc 5-12 éves gyermekek 1.000 Ft 86.000 Ft
Trial 2 8 45 perc 8-18 éves gyermekek 1.000 Ft 62.000 Ft

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Ha már tanult korábban és gyakorló hangszere is van: Basic (koncert) és Pro (vizsga) csomagok
2019. március 4-től a tanév végéig az alábbi Basic csomagokat kínáljuk, melyek mintegy 3 hónap intenzív munkát és egy fellépést tartalmaznak. A beiratkozási díj tartalmazza az oktatással kapcsolatos összes adminisztrációt és a szereplés díját, szerződéskötéskor egy összegben fizetendő. Az oktatási díj 3 hónap alatt 10 (20) tanítási óra látogatását feltételezi, eltérő időtartam esetén arányosítva. Az első 3 hónap oktatási díja legkésőbb az első tanítási órán, egy összegben fizetendő, ezt követően pedig havonta. A feltételezett óralátogatáson felül kiegészítő órák vásárolhatók. 3 hónapnál rövidebb szerződés esetén egyedi ajánlatok.
Vizsgára történő felkészítést is tartalmazó Pro csomagokat erre a tanévre már nem kínálunk, mivel a vizsgára jelentkezés határideje elmúlt.
Az árak a 2018/19-es tanév végéig érvényesek. A 2019/20-as tanév árait 2019. május elején tesszük közzé.

Csomag Órák
gyakorisága
Időtartam
/ alkalom
Kiknek ajánlott Beiratkozási díj
/ 1 koncert
Oktatási díj
első 3 hónap
Oktatási díj
minden további hónap
Kiegészítő óra
Basic 1 hetente 2 alkalom 30 perc 5-12 éves gyermekek 8.000 Ft 99.000 Ft 33.000 Ft 5.000 Ft
Basic 2 hetente 1 alkalom 45 perc 8-18 éves gyermekek 8.000 Ft 69.000 Ft 23.000 Ft 7.000 Ft
Basic 3 hetente 1 alkalom 60 perc 12-18 éves gyermekek 8.000 Ft 90.000 Ft 30.000 Ft 9.000 Ft

Jelentkezem díjmentes meghallgatásra

Növendékeink írták

Zongora oktatás gyermekeknek - Tóth Ábel"Azért szeretem a zenét, mert jó érzés hallgatni és játszani. A zongra a kedvencem, mert nagyon ügyesnek kell lenni, és nagyon szép hangja van. Szeretem a tükör kétkezeseket és a skálákat. Balázs bácsinál jó tanulni, mert jól magyaráz, és egy Steinway / Essex zongorán játszhatok, és azért is, mert szép helyen van. Két éve tanulok nála, és már két koncerten is játszottam. Kedvencem a Bach d-moll toccata és fúga, de azt még nem tudom eljátszani…"

Tóth Ábel

Zongora oktatás gyermekeknek - Tóth Sára"Amikor felmerült bennem, hogy zongorázni szeretnék, egy nagy akadállyal kellett szembenéznem: a zeneiskolában vagy nem volt hely, vagy már túl idősnek tartottak 12 éves korom ellenére. Ezért döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy magántanárt, így találtuk meg Balázs bácsit.
A suliban két barátnőm is elkezdett zongorázni, velem egy időben. Egyik délután játszottunk egymásnak. Ahogy hallgattam őket úgy éreztem, hogy ők már komolyabb darabokat játszanak. Azonban arra is figyelmes lettem, hogy nem tudnak finoman, egyenletesen játszani, mivel nem kaptak nagyon erős alapokat – ellentétben velem!
Balázs bácsinál szeretek tanulni, nagyon jó hangulatúak az órák és a zongora mellett érdekes dolgokat mesél zeneszerzőkről és a művekről is. A zongora mellett zeneelméletet is tanulok, ami nagyon hasznos a zongorajátéknál."

Tóth Sára

Zongora oktatás gyermekeknek - Brayden Chiu"Második éve járok Balázs bácsihoz. Nagyon szeretem a változatos órákat, és amikor a szünetekben humorosan beszélgetünk. Mindig türelmes, segít a nehezebb darabok – legnagyobb álmok – megvalósításában is, külön figyelmet fordít a művészi előadásra. Minden feladathoz pozitívan közelítünk, és bátorít a nagyobb lépésekre. Szeretem az Essex zongorát, amin tanulhatok, örülök, hogy hangszer tekintetében is ad a minőségre."

Brayden Chiu