Színvonalas zongoraoktatás minőségi hangszeren,
minden korosztálynak

Bemutatkozás

Juhász Balázs vagyok, zongoratanár. A Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem diplomát Ének-zenetanár, karvezetés, majd Zeneelmélet-tanár, és Zongoratanár szakokon. Ezt követően egy évig zongorakísérő-korrepetitor voltam, majd nyolc évig zeneiskolában tanítottam zongorázni 6-18 éves gyerekeket. Részt vettem a hazai kóruséletben is, több belföldi énekkarral dolgoztam zongorakísérőként, másodkarnagyként, majd karnagyként is. A műhelymunka és a fellépések során rengeteg zenei élményt és szakmai tapasztalatot gyűjtöttem. Előadóművészeti és pedagógiai tudásom továbbfejlesztése érdekében részt vettem néhány, nemzetközileg elismert zongoraművész mesterkurzusán: Balázs János, Vásáry Tamás, Mocsári Károly, Dráfi Kálmán (Cziffra Fesztivál, 2016 és 2017); Kocsis Zoltán (Bartók-év, 2016).
zongoraoktatás budapestA zongoraoktatás és a szolfézs-zeneelmélet területén már 2012-ben elkezdtem magánórákat adni, mert úgy éreztem, ilyen keretek között tudom leginkább megvalósítani szakmai elképzeléseimet. A zongoraoktatás jelenleg kizárólag magánórák útján történik, 2014. november 28-ától a Hangrózsa Zongoraiskola keretei között folytatom ezt a tevékenységet. Kellemes környezetben, vidám hangulatú órákat tartok, nagyon élvezem a tanítást és a koncertek szervezését. Büszke vagyok, hogy olyan, minőségi hangszert állíthatok a zongoraoktatás szolgálatába, amilyennel kevés zeneiskola és magántanár rendelkezik. Akárcsak a Steinway & Sons a zongoragyártás területén, jómagam a zongoraoktatás terén állítottam fel a legmagasabb minőség mércéjét. Az árkategória ezt a színvonalat tükrözi.

Az iskola jövőképe

A magánoktatásra alapozva egy kisvállalkozást tervezek működtetni, ahol néhány kollégával együtt tanítunk majd. A cég terv szerint alvállalkozói rendszerben fog működni, így a szerződött fiatal művésztanároknak nem szükséges teljes munkaidőben a tanítással foglalkozni, hanem marad elegendő idejük gyakorolni és koncertezni is. A tanítási módszerek és a felhasznált zongoraiskolák egyre szélesebb spektrumot fednek le, felölelve a hazánkban, illetve Nyugat-Európában és Amerikban használatos, publikus módszereket. A tantermekben és a kis hangversenyteremben helyet foglaló hangszerpark, melynek első eleme a ma is használatban lévő Essex zongora, kizárólag a Steinway & Sons zongoracsalád tagjaiból áll majd, így Magyarországon egyedülállóan egy All-Steinway School jöhet létre.